Mi a coaching?

Szerző Német Bazhanov
A coachingnak számos meghatározása van, mindegyik szakember hozzájárul e kifejezés   megértéséhez.

Én a legtöbb közel a coaching definíciójához, amelyet az egyik   vezető üzleti coach adott Európában, innovatív vezető, előadó, az emberi géniusz kutatója, a London School alapítója coaching és   "Hatékony Coaching" könyv szerzője Miles Downey (Myles Downey):
„A coaching   a létrehozás folyamata a kliens személyiségének teljes körű fejlődéséhez szükséges feltételek oktatója. Ez a népszerűsítés művészete a teljesítmény javítása, az edzés és egy másik személy fejlesztése. "
Miles Downey
Üzleti coach, alapító London coaching iskolák
A coaching   egy módszer Egyedi vagy csoportos munka, amelyben a coach segít az ügyfélnek megtalálni a saját megoldását álló feladatok előtte.

A coach segít az ügyfélnek az azonosításban és   szakmai és   életcélok, és   megtalálják a lépések megtervezésének módjait és   hogy megszerezzék őket & nbsp ;.

Ezek a partnerségek , amelyeket az edző állít   kompetens kérdések, provokálva az ügyfelet arra, hogy   válaszokat keressen rájuk. Az edző úgy viselkedik az ügyfél önmotivációjának katalizátora, segít pontosan elképzelni és   legyőzni az utat az   álmoktól a   valódi megtestesüléséig. Ez egy beszélgetés, amelyben az ügyfél felelős a   tartalmáért és a   edzője a   mozgásért.

A coaching   lehetőség döntsd el problémáikat a lehető legrövidebb időn belül . Az első találkozó után az ügyfelek ünnepel munkánk látható eredménye.

Ez alkalom arra, hogy megnézze a   helyzetet   mással nézőpontokat és   nézze meg életének összes lehetőségét és perspektíváját. Ez egy eszköz világos cselekvési terv építése a cél elérése érdekében. Több után coaching foglalkozások az ügyfelek megjegyzik, hogy elkezdtek "tudatosan élni", összhangban   önmagukkal és   mások.
  milyen problémákkal küzdenek az emberek   edzőhöz jönni?
Gyakori kérdések a   coachingon
A coaching nagyon hatékony, ha   áll a   kereszteződésnél és   döntést kell hoznia . Ön a legjobban megteszi te   ebben a helyzetben a választás és   világos cselekvési terv készítése.

Sokat kéréseket a   gender   - férfiak és nők közötti kapcsolatokról . Például a kapcsolat belépett   zsákutca; vagy   egyáltalán nincs kapcsolat   - az ember magányos és   nem   érti miért.

Családi coaching   - problémák   házastársakkal, háztartásbeli tagokkal, gyermekekkel, idős szülőkkel.

Probléma A motiváció   szintén nagyon gyakori kérés. Különösen most, a nehéz időkben,   sok embernek egyszerűen nincs ereje továbblépni. Apátia, kiégés, érthetetlen merre mozogjak, sokáig szeretnék valamit, de   mit   - nem világos. Vagy fordítva, egy személy valami nagyon akar, de   nem tud dönteni (munkahelyet váltani, elhagyni a   családot, távozni   másik városba, országba). A coaching segíti a vitalitás növelését, a belső megvalósítását akadályok, a be nem teljesedett vágyak "vakfoltjaival" történő meghatározása és az energia keresése   megvalósításuk felfedi új látókörüket és képességeiket.

Munka   célokkal   - a coaching iránti kérelmek óriási rétege is. "Miért teszem   akkor, mit csinálok? "  - kérdezik tőlem az emberek, és   a   kérdésre valójában az a kérdés,     magunknak saját magad. Az emberek évek óta kínlódva keresik útjukat, hivatásukat. A coaching ezt megkönnyítheti utat, keresse meg a célját, és   tisztázza az elérési utat. A cél egyértelművé válik, a feladatok konkrétak lesznek, és   megkapja az egyértelmű lépések listáját a kívánt cél elérése érdekében.

Vagy néha jön egy személy, és   közvetlenül kijelenti: „Többet akarok keresni. Mozgás család   egy tágas lakásban és   végül cserélje le az autót. " Elég kérés, és   coaching az   ebben az esetben a   nagyszerű módszer konkrét lépések megkeresésére és   azok képességeit.
Példák a lehetséges kérésekre az   edzőnek
Hol találhat időt arra, hogy időben legyen összes?

Hogyan lehetne javítani az önértékelésen?

Hogyan lehet sikeres?

Hogyan Felsorakozni kényelmes kapcsolat a   vezetővel?

Hogyan lehet előléptetni a   szolgáltatáson?

Hogyan lehet elérni a harmóniát a munka és a személyes élet között?

Hogyan lehet elkerülni a kiégést?

Hogyan kerülhetjük el a konfliktusokat   munkában?

Hogyan lehet megváltoztatni a kapcsolat állapotát?

Hogyan lehet megtalálni idő   magadon?

Hogyan találhatunk időt a   család számára?

Hogyan találhat ötletet üzleti?

Hogyan találja meg kedvenc munkáját?

Hogyan találhatod meg a másodikat fél?

Hogyan lehet kapcsolatot létesíteni szeretteivel, rokonaival, gyermekeivel?

Hogyan lehetne javítani az   idős szülőkkel való kapcsolatokat?

Hogyan kezdjük saját üzleti?

Hogyan lehet növelni az alkalmazottak motivációját?

Hogyan lehetne javítani hatékonyság?

Hogyan lehetne javítani a személyzet munkájának hatékonyságát?

Hogyan építeni az álmai kapcsolatát?

Hogyan dönthetünk egy   másik oldalra lépésről város / ország?

Hogyan valósítsd meg önmagad az életben?

Hogyan lehet ezt megtenni,   munkánál érthető?

Hogyan növelheti cége profitját kétszer  

Hogyan lehet kilépni nem szeretett, de   pénzbeli munkájából?

Hogyan találhat több időt a gyermekekkel való kommunikációra?

Hogyan tartsuk meg alkalmazottak?

Hogyan lehet sikeresen kommunikálni más emberekkel?

Kezdetben egy személy   némelyikkel jön egy konkrét kérés. De   gyakran az első   munkameneten mindkettőnknek válik egyértelmű, hogy a kérés sokkal szélesebb körű, vagy általában   más szintű.
Példa a   gyakorlattól

Egy ügyfél   „én” kéréssel érkezett nehéz kapcsolatokat kiépíteni   új emberekkel. ”

A nehézségekről szólt kapcsolatok kiépítése a   kollégákkal, amikor   új állásra jelentkeznek, ez   hosszú habozott kommunikálni, nem tudta,   kit kell megközelíteni, arról, hogy mit kérdezzen, a   o   mint nem   ült a   sarokban, mint egy egér. Ez egy meglehetősen gyakori coaching kérés, mint például   "viselkedés és képességek szintjén".

A szándék tisztázásának eredményeként   a   munkameneten kiderült, hogy az   ügyfélnek nehézségei vannak a   kapcsolatokban, nem csak     idegenekkel, de   rokonokkal, barátokkal,   családban is (kérés kibővült).

Ennek eredményeként a kérés a következőképpen fogalmazódott meg: „Szeretném megtalálni belső mag, nyerjen bizalmat saját maga iránt, és értse meg helyét a   társadalomban. ”

Amint láthatja, a probléma az adott személy   önmeghatározásában mutatkozott   - ki ő, mi a fő "szerepe". Az ügyfél készsége a   készségben rejlett egyesít   bármely új rendszerben,   új szerepben, és   idejük   sok, és   annyira különbözőek voltak, hogy egyre nehezebb volt újjáépíteni között őket. És ami a legfontosabb: nehéz mindezek mögé kerülni "Maszkok".

Az eredményben munka során sikerült megtalálni a kliens önmeghatározását, amely egyesíti ezeket a szerepeket, és ez lett elegendő egyszerűen "kibontakozni" új kontextusokban, anélkül, hogy   összezavarodnának a   régiben.
Kik az edző   ügyfelei?
Kinek a coaching a leginkább hatékony?
A   coaching maximális hatása keressen mindenkit, ha valóban változásokat akar és készen áll törvény. A Ready és   képes arra, hogy rengeteg erőfeszítést fordítson a problémák megoldására. Nem az edző kliensévé válásnak nincsenek más feltételei. Nem   profi, nincs   életkor és nem, nincs más.

Az edző nem ad tanácsot, nem tanácsol, pontosan hogyan tovább, és   helyesen feltett kérdések, különféle technikák segítségével és a   módszertan végigvezeti Önt a cselekvési terv önálló elkészítésében és   megtestesülése az életben. Sőt, pontosan ez lesz a terved, a világtérképed alapján, meggyőződéseit, céljait és   világképét.

Amikor ügyfeleim vagy barátaim megkérdezik tőlem   bármilyen tanácsról, mondjuk, mint egy emberről, itt vagy   olyan okos, mint   belépett nálam   Keményen válaszolok: ha megmondanám, hogyan viselkedne   akkor   én meg kell adnia a fejét, a karját és a lábát is, különben az eredmény   felhasználásból a tanácsom nulla lenne. És   hogyan másképp? Minden ember úgy dönt, hogy rendben cselekszik vagy más módon, a világ képe, értékei, attitűdje, élettapasztalata alapján, környezete, emberei és   és még sok más. E kifejezések kombinációja ad okot egyedülálló személy, aki mind   meghozza ezt a konkrét döntést, és   ez az   - joga annak a személynek. És   csak neki.
Hogyan kommunikál az edző és   ügyfél?
A coaching foglalkozások
Egy edző számára nem a kontextus részleteinek megértésének szükségessége.
Röviden elmondom a   kötetről Hogyan telnek az edzői foglalkozások velem. További információ a   coachingról nézitt.

Az edzői foglalkozásokat   légkörben tartják gondoskodás, bizalom és   támogatás. Garantálom a teljes "jelenlétemet" az   klienssel az   munkamenet minden percében. Teljesen belemerülök   feladatába és munkájába az eredmény eléréséről az ügyfél által.

A   coachingban végzett munka nagyon kényelmes az ügyfél   és legmélyebb tapasztalatai szempontjából. Pontosan mit mondasz szükségesnek és   szükségesnek tartja. Nem kell edzőnek megértenie   kontextus fontos az a történet, amelyet az ügyfél elmond, maga az ügyfél, és gondolatai, érzései fontosak és   műveletek belül élve ezt a történetet. A   -ban egyébként a folyamat teljes ki- és bekerülése között marad minket. Munkám rendkívül bizalmas, még akkor is, ha harmadszor fizetik arc.

A coaching foglalkozások személyesen is történhetnek, ami előnyösebb, mint és   online. Az   első ülésen elkészül egy általános munkaterv, a szükséges értekezletek száma. Minden megbeszélés   elején munkatervet készít a   aktuális munkához munkamenet, a várt eredmény   tőle.

Egy munkamenet 2 óráig tart. De   soha nem nézem a   stoppert, addig dolgozom, amíg   el nem éri eredmény, kézbesítve ennek a munkamenetnek. A   végén egy további terv akció ügyfél, házi feladat.

Szünet a munkamenetek között   - 2 hetes legfeljebb   hónapig. Ez fontos különbség a transzformációs coaching és az egyéb típusú tanácsadás között,   beleértve a pszichológiát is. A szünet elengedhetetlen az ügyfél belső munkájához, mint tudatos (az otthoni gyakorlatok   keretein belül), és   öntudatlan. Végül is van mélyreható átalakulás, amely az új viselkedéseket   hozzászokik.

Ebben az időszakban az ügyfél mindig és   tud velem   velem lépjen kapcsolatba a problémák tisztázásával, a problémák megosztásával, a kérdések feltevésével. Ilyen interszesszionális a támogatást a   telefon / skype végzi, szükség van rá, és   benne van a   költségben előző munkamenet.
Mennyire van szükséged coaching foglalkozások látható eredmények elérése érdekében?
A coachingra fordított időd
Néhány feladat az   üzleti coaching keretrendszerben megoldható és     egy munkamenet + házi feladat és   munkamenet utáni távoli az irányítás. Például a munkaidő vagy más termelési erőforrások hiányának problémája, kapcsolatok kiépítése   kollégákkal vagy egy   menedzserrel, megoldva a régit konfliktus.

A személyes kérésekhez több találkozó szükséges. Itt az „átlagos hőmérséklet   kórház "  - 2-től 6-ig terjedő foglalkozásokig. Az időtartam meghatározva először   a probléma tisztázása után. Mindez magától a   kéréstől függ,   mennyitől a probléma akkor jött létre, mielőtt   megérkeztek az   edzőhöz, és   milyen jól lesz az illető munka saját magad.

Én már fentebb mondtam, néha előfordul, hogy dolgozom egyet kérés esetén új, mélyebb és   "komplex" elemek nyílnak meg.   megállapodással Az   ügyféllel átstrukturálhatjuk a további munkatervet, növelhetjük a munkamenetek számát. Hat hónapnál hosszabb ideig azonban senki sem megy az   edzőhöz, ez nem   szükséges és   haszontalan.
Mennyire más a coaching a   pszichológiai tanácsadástól?
A fő különbségek az edző munkája és pszichológus
Coaching történik az abszolút bizalom légkörében képes lesz elkerülni a felesleges gondokat és a múltbeli sérelmek és   traumák emlékei.
Ahogy a fentiekben írják, tovább az eredmény elérésének nagy sebessége   - kellemes és   fontos különbség a   pszichológiai tanácsadásból.

Pszichológiai tanácsadás is fáradságos munkával jár a   múlttal: mi történt, mi történt akkor, mit éreztél, hogyan hatott rád ... Ez a folyamat nagyon lassú, néha fájdalmas az ügyfél számára. Igen, segít túlélni, megbékélni, elfogadni. De a   nem   mindig segít a mai megoldás megoldásában sürgető probléma.

Az   edzővel együtt   dolgozik az önön jövő , a jelenlegi helyzet átalakítása. Koncentráljon a   célokra és   specifikus feladatok. Edzőeszköz   - ügyes kérdezés. És   a válaszai   a kulcsok a célok elérése a jelenlegi helyzet, korlátaik ismeretében és   lehetőségeket.

Néhány ember ezért   fél attól, hogy   pszichológushoz forduljon, mert nem akarnak "családi szekrényeket nyitni" és   kijönni onnan "csontvázakat a múltból ". Az edzés az abszolút bizalom légkörében zajlik, te sikerülni fog kerülje a felesleges aggodalmakat és a múltbeli sérelmek és   traumák emlékeit. Megteheti pontosan mondd meg, amit elegendőnek tartasz. A kívánt megfogalmazásakor az eredmény figyelembe veszi a jelenlegi állapot előnyeit, amelyeket meg akar őrizni, és a   "jövő" ellenőrzi a nem kívánt hatások jelenlétét, így a munka eredménye te nagyon elégedett.

A   másik különbsége, hogy a pszichológus vezet diagnosztika, "diagnózist" készít. A   diagnózis és a szakmai tapasztalatom alapján   megoldást kínál a problémára. A   coachingban nincs diagnózis, nem értékelések, tanácsok vagy tanácsok . Az edző "követ", támogat, irányítja, segít felfedni önmagukat és képességeiket. Minden döntés meghozatalra kerül maga  

Ugyanakkor a pszichológus konzultál az általa kapott   oktatásból kiindulva és   megtanult eszközök és modellek. És   segítséget nyújtunk   hatókörében posztulál ezek a modellek. Az edző a világképedre összpontosít, segít neked rájön és   transzformálja a kívánt eredmény elérése érdekében.

És   mit fontos   - a coaching költséghatékonyabb .
Az utam az edzővé váláshoz
Hogyan jutottam el az edzői munkához
20 év alatt   én uralkodtam a   szolgáltató szektorban tevékenykedő vállalkozások, 14 éves kortól a   hirdetési piacon. Kezelt kreatív csapatok, önálló tanulási üzleti rendszereket hoztak létre. Kezdetben egy   inspiráció alapján tettem.

Később elkezdtem különféle pszichológiai és üzleti tréningeken részt venni. B   2004 év találkozott   a transzformációs coaching és a   szisztémás NLP alapítójával, alapító Nemzetközi Mély Átalakulási Akadémia, Ph.D. Peter Vritz ( Peter Wrycza ). Rájöttem, hogy a coaching az, amit én rendkívül képesnek kell lennie arra, hogy elvégezze a munkáját (abban a pillanatban   én töltöttem be a tábornok posztját egy reklámügynökség igazgatója), és   mit szeretnék csinálni ezután   szakmai szempontból.

A kétéves edzői képzésen végzett   Peter Vritz-től, átvette az átalakító edző igazolását és azóta   gyakorlattól coaching életük minden területén.

Ebben a 10 évben   dolgoztam több mint 1500 órányi személyes coaching élet, üzleti és ügyvezető formátumban és   körülbelül 300 órányi csoportos coaching az   képzési programokon belül és   mentorálás munka.

További szakirányt kapott   - non-verbális edző, kapott tanúsítvány PCC a   Nemzetközi Coaching Szövetség ICF-n, és   s   tavaly mentor vagyok Nemzetközi Mélytranszformációs Akadémia (IADT), ahol segítek a hallgatóknak   edzővé válásukban.

2014-ben   otthagytam a munkát   alkalmazáshoz és   jelenleg   képzési társaság társalapítója vagyok, és   független edzőként is és   tanácsadó.

Megtekintheti az önéletrajzomatitt.
Szerző cikkeket
Герман Бажанов
PCC ICF edző, mentor IADT

(Idézéskor linkelje az oldalt kívánt)

Ajánlott anyagok téma:
Ideje cselekedni!
Hagyja a koordinátákat, és   én   5 perc múlva elmondom, hogyan lehetek hasznos számodra
A   gomb megnyomásával Ön   beleegyezik a személyes adatok feldolgozásába és   beleegyezik Adatvédelmi irányelvek.
Német Bazhanov edző
+7 (916) 628−0038
[email protected]
Moszkva, 5. Monetchikovsky sáv, 8/10.
Hogyan lehet eljutni : A Paveletskaya metróból kör alakú egy kijárat. A Paveletskaya metró sugárirányú kijáratától a   st.   Novokuznetskayaig.
Kijön Az   utcán, Landmark & ​​Nbsp; - Gyógyszertár 36'6, a   szemben. Menjen a   it oldalra és   haladjon jobbra a villamosvágány mentén. Landmark & ​​Nbsp; - Vörös templom a   sarokban. A vörös templom után forduljon balra az   5. Monetchikovsky sávra. Azzal, hogy megy   jobbra oldalán, menjen egyenesen. Az első kereszteződés elhaladása után a   jobb oldali   sarokban van 5 emeletes ház, tornáccsal és lépcsővel. Mássza fel a   lépéseket és   hívja a   alsó csengőt: LLC   "UmTelo".
Az edző hivatalos weboldala és   üzleti edző, Herman Bazhanov.Edzői bizonyítvány PCC ICF. Életvezetési tanácsadás. Üzleti coaching. Executive coaching. Szakmai coaching   Moszkvában. A teljesítmény javítása. Coaching szolgáltatások. Edző konzultáció. Coaching személyzet, transzformációs coaching. A személyes hatékonyság javítása. Az önbecsülés javítása.
Lépjünk kapcsolatba!
Hagyja névjegyeit, visszahívlak benneteket napok
A gombra kattintva hozzájárul a feldolgozáshoz személyes adatokat, és elfogadjapolitika titoktartás.